Stuur ons een bericht

Betrouwbare
APK keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK), voor veel auto’s keert deze verplichte APK check jaarlijks weer terug. Bij Auto Service Gert Boertien voeren we een snelle en betrouwbare keuring uit in Hoogeveen en omstreken. Snel en veilig de weg op? Plan dan snel uw APK check.

TIP: Omdat vele punten van de apk, de kleine beurt en de grote beurt overeenkomen adviseren wij om deze te combineren. Hierdoor bespaart u tijd en geld en kunt u de weg weer veilig betreden.

Afspraak maken voor uw apk-keuring of vragen?

Langskomen voor de apk? Plan dan een afspraak in onze online planner of neem contact op ons op. Als u vragen heeft over uw APK-keuring staan wij u uiteraard ook graag te woord. Wist je dat je de APK al twee maanden voor de APK vervaldatum kunt plannen? De APK-datum voor het volgende jaar blijft dan gelijk.

Verloopt de APK van je auto binnen 2 maanden? Dan is het tijd om een afspraak te maken voor de APK keuring. Maak een afspraak via onze online planner. Onze gediplomeerde APK-keurmeesters beoordelen de staat van je auto volgens RDW-regelgeving.

APK afspraak

Wettelijk verplicht

In Europa is het wettelijk verplicht dat iedere auto regelmatig gekeurd wordt. Tijdens de Algemeen Periodieke Keuring (APK) wordt je auto nagelopen op de Europese minimale veiligheids- en milieueisen. Denk bijvoorbeeld aan je autobanden, remmen, verlichting, schokdempers, wielophanging enz.

Eventuele mankementen worden zo tijdig opgespoord, wat je uiteindelijk veel geld aan reparatie en onderhoud kan schelen. Na afloop van de keuring ontvang je een rapport, waarin staat of je auto is goedgekeurd of dat er mankementen zijn die verholpen moeten worden. De APK mag alleen worden uitgevoerd door RDW erkende bedrijven.

Betrouwbare APK keuring bij Auto Service Gert Boertien

Natuurlijk zoek je een betrouwbaar adres voor je APK en onderhoud. Daarom wordt ons bedrijf om de 2 jaar gekeurd en beoordeeld door de RDW. Voor jou een waarborg dat je auto in goede handen is bij een betrouwbaar keuringsstation.

Vragen en antwoorden over de APK

Hoe vaak moet je je auto APK laten keuren?

Hoe vaak je je auto moet laten keuren hangt af van de leeftijd van de auto:

APK en nieuwe auto’s

Heb je een nieuwe benzineauto? Dan moet je na 4 jaar voor het eerst je auto laten keuren. Bij een nieuwe dieselauto is dit na 3 jaar wettelijk verplicht.

APK en auto’s vanaf een paar jaar oud

Na 3 jaar moeten dieselauto’s jaarlijks gekeurd worden en benzineauto’s om het jaar. Is je benzineauto ouder dan 8 jaar? Dan moet je je auto elk jaar laten keuren.

Wat is de vervaldatum van je APK?

Als je auto al eerder gekeurd is krijg je zes weken voor de APK vervaldatum een brief van het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) met daarin een oproep je auto te laten keuren.

Laat je APK niet verlopen: voorkom een boete

Het is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid om de APK op tijd uit te laten voeren. Als je te laat bent en je APK vervaldatum is verlopen riskeer je een flinke boete. Ook ben je op dat moment niet verzekerd. Officieel mag je met een voertuig namelijk niet de weg op als het niet aan de wettelijk gestelde eisen voldoet. Zorg er dus voor dat je auto op tijd is goedgekeurd.

Steekproef RDW

Onze APK is RDW-erkend. Er is ongeveer 3% kans dat jouw auto in aanmerking komt voor een steekproef van de RDW. Deze RDW-controle moet binnen 90 minuten na onze keuring van start gaan. Je auto mag ons bedrijf dan niet verlaten, totdat deze keuring is afgerond. Het is wettelijk verplicht om aan de steekproef mee te werken. Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Wat is een APK?

Wat doen de monteurs van Auto Service Gert Boertien tijdens de APK-keuring? De APK is een lijst van aandachtspunten die de monteur moet afgaan om goedkeuring te geven voor het betreden van de openbare weg. Deze lijst is ingedeeld in drie thema’s: Verkeersveiligheid, milieu en registratie. Onder andere wordt er tijdens de keuring gekeken naar de banden, de verlichting van de auto en eventuele lekkages. Daarnaast worden ook metingen uitgevoerd. Hierbij kunt u denken aan een viergasmeting en de roestschademeting.

Wanneer moet ik laten keuren?

U kunt in het vorige keuringsrapport van uw auto vinden wanneer uw auto opnieuw moet worden gekeurd. Wanneer u deze niet meer hebt kunt u op de website van de RDW vinden wanneer uw auto opnieuw APK-gekeurd dient te worden. De keuring kan vanaf twee maanden van tevoren uitgevoerd worden. Deze wordt dan vaak verlengd met één jaar vanaf de vorige vervaldatum. Wanneer u de auto laat keuren vóór deze tijd dan krijgt de auto een andere vervaldatum.

Keuringsrapport

Bij Auto Service Gert Boertien vinden wij het belangrijk om de klant mee te nemen in het proces van het keuren. Zo krijgt u na het keuren van de auto altijd het keuringsrapport mee van onze monteur. Wij nemen altijd de tijd om deze met u door te nemen, mocht u behoefte hebben aan meer informatie. Wanneer er aandachtspunten of afkeurpunten zijn bespreken wij deze aan de hand van uw auto. Hierdoor blijven wij transparant en komt u niet voor onverwachtse kosten te staan. Mochten er reparaties nodig zijn, dan voeren wij deze na akkoord van u zo spoedig mogelijk uit. Zo houden wij samen de auto op de weg.